iTBit

Totul despre IT

Windows

Cum inregistram ecranul in Windows 11 cu XBox Game Bar

Cum înregistrăm ecranul în Windows 11 cu XBox Game Bar

Înregistrarea ecranului este una dintre cele mai utile funcţii pe care Windows le are încorporate, în cazul în care dorim să înregistrăm activitatea de pe PC sau sa creăm videoclipuri interesante în timp ce ne jucăm, funcţia de înregistare ecran oferită prin aplicaţia XBox Game Bar este cea mai simplă variantă.

Această variantă este în principiu destinat înregistrării timpului nostru efectuat în jocuri dar îşi face extrem de bine treaba şi când vine vorba de înregistrare a oricărei aplicaţii în care lucrăm.

Pornirea aplicaţiei XBox Game Bar se face apăsând pe tastatură butonul Win + G sau apăsând butonul Start unde scriem Xbox Game Bar.

Pentru a începe înregistrarea putem apăsa un simplu click pe butonul rotund ( Record ) sau apăsând combinaţia de taste Win + Alt + R iar acelaşi lucru se poate face pentru a oprii înregistrarea, trebuie doar să apăsăm combinaţia de taste Win + Alt + R.

După ce terminăm de înregistrat ceea ce dorim, videoclipurile noastre pot fi găsite în fişierul Captures care se află în Videos din File Explorer ( This PC sau My Computer ).

Share this post