iTBit

Totul despre IT

Windows

Windows 10

Windows 10

Windows 10 este cel mai ambitios proiect al companiei Microsoft pentru a-si intarii pozitia de lider global in lupta sistemelor de operare, vazand in ultimii ani in care au aparut mai multe sisteme de operare competitive in ceea ce privesc PC-urile, Windows se tine foarte bine pentru a oferii cea mai buna experienta, dar dca ne uitam in lumea tabletelor el are o lupta mai dura mai mult de supravietuire dar in continuare crestere.

Dar ce este asa special la Windows 10?
Ce ne face sa trecem la el de la sistemele de operare mai vechi cum ar fi Windows 7 si Windows 8?

Chiar e buna intrebarea pe care mi-am puso, dar raspunsurile se gasesc usor pentru ca Windows 10 vine incorporat cu foarte multe facilitati care imi castiga interesul foarte repede, primul si cel mai mare criteriu pe care toata lumea ar trebui sa il urmeze este securitatea online, care in ultima vreme a fost pusa la multe incercari si doar cu un sistem de operare securizat care tine pasul cu vremurile putem avea incredere in lumea online.

Securitate:
– primind update-uri de securitate foarte des, face ca lumea online sa fie un loc mai sigur atat pentru cumparaturile online cat si pentru simpla navigare fara sa avem surpriza ca PC-urile noastre vor fi folosite in diferite scheme de infractiuni online.
– avand antivirus integrat putem sufla usurati cand dorim sa descarcam fisiere de care nu suntem siguri, mica protectie in plus pe care o adauga face ca munca noastra de pe PC sa nu fie in zadar.

Aplicatii:
– avand o raza larga prizind aplicatiile, in Windows 10 avem posibilitatea sa folosim noul magazin de aplicatii cu ajutorul caruia descoperim aplicatii noi sau recomandate pentru stilul nostru de utilizare, fie ele din segmentul multimedia, distractie sau productivitate.
– fiind un sistem de operare care se muleaza pentru orice fel de utilizator sunt pastrate si aplicatiile clasice pe care le descarcam din orice alta sursa sau site oficial al producatorilor de software.

Share this post