iTBit

Totul despre IT

Windows

Ce e Windows 10S ?

Ce e Windows 10S ?

Vom vorbii putin despre noul sistem de operare anuntat de Microsoft care se va numii Windows 10 S, acest sistem de operare este un raspuns sistemelor de operare noi aparute destinate in special educatiei, in principiu un sistem de operare fluent si simplu care sa ruleze fara nici o problma pe hardware mai slab si in acelasi timp ieftin.

Windows 10 S se poate spune ca este succesorul defunctului Windows RT care a fost destinat in special sistemelor cu procesoare ARM, dar principiul de functionare se poate spune ca este acelasi, un sistem de operare simplu care sa ruleze extrem de rapid.

Dar atentie, diferenta intre Windows 10 si Windows 10 S este ca ruleaza doar noul mod de aplicatii universale pe care insista Microsoft sa se continue, care pot fi descarcate doar din Windows Store, lucru care ne duce cu gandul la Chrome OS, Androis si iOS dar putem spune ca e un model reusit pentru securitate si buna functionare a sistemului de operare. Incercand sa instalam software de pe alte versiuni de Windows primim eroare ca sistemul de operare primeste doar aplicatii autorizate din Windows Store.

Share this post