iTBit

Totul despre IT

Windows

Creare conexiune PPPoE in Windows 10

Creare conexiune PPPoE in Windows 10

Ca sistem de operare nou, Windows 10 vine cu propria versiune si pozitionare a setarilor pentru conectare la internet, pentru a crea, configura si conecta o conexiune PPPoE putin mai jos va prezint pasii necesari pentru a face aceasta conexiune.

Pentru a incepe trebuie sa deschidem setarile Windows-ului, pentru care apasam pe butonul ” Start ” din partea de stanga-jos a ecranului si apasam un simplu click pe ” rotita ” care simbolizeaza setarile.

O data ajunsi in setarile sistemului de operare suntem intampinati de mai multe iconite dar noi o vom cauta pe cea dedicata conexiunilor la internet numita ” Network & Internet ” pe care o accesam printr-un simplu click pe iconita.

Dupa ce am intrat in setarile conexiunilor, in partea din stanga a ecranului, in meniul de navigare vom gasii optiunea ” Dial-up ” pe care apasam un simplu click pentru a ne aparea optiunea ” Set up a new connection “.

Dupa ce accesam optiunea ” Set up a new connection ” incepem procesul de creare a conexiunii PPPoE.

Vom fi intrebati ce fel de conexiune dorim sa facem si selectam ” Connect to the internet ” dupa aceea apasam pe butonul Next pentru a selecta tipul conexiunii care va fi ” BroadBand ( PPPoE ) “, apasand un simplu click pe ea trecem la faza urmatoare.


Iar acuma trebuie doar sa completam numele utilizatorului si parola conexiunii PPPoE, care de obicei le gasim pe contractul incheat cu firma care ne furnizeaza internetul, pentru a retine parola si a nu fi nevoiti sa o introducem de fiecare data cand ne conectam bifam optinea ” Remember this password ” si apasam pe butonul ” Connect ” dupa ce am completat toate datele necesare.

Share this post