iTBit

Totul despre IT

Windows

Cum reinstalez Windows 10?

Cum reinstalez Windows 10?

Sunt momente cand facem dezastru prin sistemul de operare si ar cam trebui sa facem curatenie generala, cel mai simplu mod de a face aceasta curatenie este prin reinstalarea sistemului de operare Windows 10, care in momentul de fata este cea mai interesanta dintre toate sistemele de operare pentru usurinta de care da dovada.

In construirea Windows 10 cei de la Microsoft au ascultat parerile si sugestiile oamenilor si pana la urma au construit un sistem de reinstalare care ma duce cu gandul la alte sisteme de operare, acest sistem are doar cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgem sa ajungem la un sistem de operare nou si curat.

Primul pas care trebuie sa-l parcurgem este sa instram in setari, apasand butonul ” START ” unde gasim si apasam pe “micuta rotita” care ne trimite in meniul principal al setarilor, iar acolo cautam butonul ” Update & Security

O data ajunsi acolo, in meniul din stanga cautam si apasam click pe ” Recovery ” care ne da mai multe optiuni dar pe noi ne intereseaza doar ” Reset this PC “.

Apasand un simplu click pe butonul ” Get started ” ne ofera doua optiuni pentru reinstalare, daca dorim sa pastram fisierele personale de pe PC selectam ” Keep my files ” care ne lasa toate fisierele exact unde le-am lasat inainte de reinstalare.

Sau daca dorim o instalare perfect curata care sa elimine absolut toate fisierele de pe PC mergem pe varianta ” Remove everything “.

O data aleasa varianta care ni se potriveste cel mai bine, PC-ul se va reporni de mai multe ori ca la o instalare normala.

Share this post