iTBit

Totul despre IT

Windows

Deschide programele si fisierele cu un simplu click

Deschide programele şi fişierele cu un simplu click

Prestabilit in Windows 10 interactionăm cu aplicaţiile şi fişierele utilizand click stânga a mouse-ului iar pentru a deschide aceste fişiere şi aplicaţii apăsăm de două ori acest buton, cunoscut sub denumirea de dublu click, dar în era modernă ne-am oboşnuit de pe telefoane, tablete sau chiar şi aplicaţiile din browser să folosim un simplu click.

Pentru că dorim să schimbăm acest lucru haideţi să vedem cum schimbăm modul de deschidere programelor şi fişierelor cu un singur click, tot ce trebuie să facem este să urmăm paşii enumeraţi puţin mai jos.

Primul lucru care trebuie să âl facem este să deschidem File Explorer ( My Computer sau This PC ), fie că apăsăm pe butonul START şi tastăm File Explorer şi după aceea apăsăm un simplu click pe primul rezultat sau deschizând de pe desktop daca îl avem ca scurtătură.

După ce deschidem File Explorer mergem şi apăsăm un click pe butonul View după care mergem în dreapta şi apăsăm pe butonul Options unde deschidem ” Change folder and search options “.

O dată deschis panoul cu opţiunile de fişier ducem mouseul şi selectăm opţiunea ” Single-click to open an item ” după care apăsăm pe butonul Apply pentru a aplica noua setare.

Pentru a reveni la setarea iniţială cu dublu-click trebuie doar să urmăm din nou pasii de mai sus dar selectam Double-click to open an item.

Share this post