iTBit

Totul despre IT

Windows

Defragmentearea Hard Disk-ului in Windows 10

Defragmentearea Hard Disk-ului in Windows 10

Dupa o durata indelungata de timp in care am instalat si dezinstalat tot felul de programe, fisierele de pe Hard Disk incep sa se fragmenteze acest lucru rezultand in fortarea Hard Disk-ului sa lucreze suplimentar in cautarea fisierelor dorite astfel aparand o usoara intarziere in rularea functiilor.

Pentru a remedia incetinirea sistemului trebuie folosit un program care defragmenteaza Hard Disk-ul, solutia cea mai rapida si usoara de utilizat este aplicatia integrata de Microsoft in sistemul de operare.

Pornirea programului este foarte simpla, trebuie doar sa apasam pe butonul ” Start ” din coltul stanga-jos al ecranului iar in casuta de cautare care se deschide scriem ” Defragment and optimize your drives ” pe care dam un simplu click pentru a deschide aplicatia.

Optimize Drives

Dupa ce am deschis aplicatie tot ce trebuie sa facem e sa selectam partitia dorita si apasam pe butonul ” Optimize ” pentru a porni defragmentarea, dupa ce procesul ia sfarsit o sa vedem un mic impuls de performanta al sistemului.

Share this post